

vývar je základem
každé kuchyně.
bez vývaru neuvaříš!
Vše o vývaru


Vývar je základ
všeho dobrého.
Vývar je základem každé kuchyně. Proto je i základním produktem Cibule. Poctivý vývar je plný chuti, nutričně bohatý, vařený tradičním postupem, ale tou nejmodernější technologií. Vyberte si ze tří variant a kouzlete v kuchyni jako šéfkuchař.


JAK VÝVAR PŘIPRAVUJEME?
Cibule. vývar je vařený tak, jak má správně být.
Opečeme kosti, zeleninu, přidáme bylinky, koření, vodu a nic víc.
Díky high-tech skandinávskému varnému zařízení umíme připravit nutričně bohatý vývar z čerstvých surovin, a to tradiční metodou pomalého vaření.




Po uvaření projde vývar unikátním technologickým ošetřením, které jej umožní ihned bez přístupu vzduchu zabalit, a tak můžeme zaručit jeho maximální možnou kvalitu po celou dobu trvanlivosti produktu. Celý proces přípravy vývaru je pečlivě monitorován, abychom garantovali nejen nejvyšší možnou kvalitu, ale i chuť skutečného vývaru.

Vaříme z pečlivě vybraných surovin u farmářů a lokálních dodavatelů, ale umíme také zachraňovat a dále zpracovat produkty z farem a chovů, které by se jinak jen těžko využily, protože kvůli malým detailům neodpovídají standardním potřebám trhu.




Na vaření využíváme pestré zdroje energie, hlavně tu ze solárních panelů a zbytkového tepla z mrazíren, a tím jsme velice efektivní. Vyvařené kosti a zeleninu - pro někoho možná odpad - ale pro nás cenný bio produkt, který se snažíme využít dál.



VÝVAR PRO ZDRAVÍ A IMUNITU
Dlouho tažený
Dlouho tažený vývar zlepší chuť vámi připravovaných pokrmů, ať už jako jejich základ nebo i samotný jako polévka.
Bílkoviny
Náš vývar z kostí obsahuje vysoký obsah bílkovin, které napomáhají k růstu a udržení svalové hmoty a přispívají k udržení normálního stavu kostí.
Bez lepku
Náš vývar je potravinou vhodnou i pro celiaky, neobsahuje lepek.
Vege
Náš zeleninový vývar si mohou vychutnat i vegetariáni a vegani, je opravdu vege.
Vývar jako lék, moudrost generací
Jsme-li nemocní, pořádný vývar nás dokáže postavit na nohy. Zahřeje, posílí, dodá to, co tělu nemoc či nepohoda berou.
Nekalorická výživová bomba
Náš vývar nám příjemnou formou dodává výživu, ale s minimem kalorií.
Regenerace při a po sportu
Pokud jsme po sportu vyčerpaní, může náš žaludek snášet lépe tekutý vývar než pevnou stravu.
Hydratace - snídaně pro chytré lidi
Jelikož je vývar primárně tekutina, je jasné, že jeho konzumací pomáháme tělu ke správné hydrataci. Dokonce je díky množství prospěšných látek účinnější než voda.
Produkty
Vývar je základem každé kuchyně. Profesionální gastronomie se bez něj neobejde.
Proto je i naším základním produktem.
Použijte naše vývary jako základ polévek, omáček, šťáv a pro dušení a pečení.
Intenzitu dávkování volte podle vaší chuti. Lze jej ředit i redukovat.

Cibule.
HOVĚZÍ VÝVAR
Cibule. Hovězí vývar je silný vývar z opečených hovězích kostí a zeleniny, dochucený pouze bylinkami a kořením, tažený 12 hodin

Cibule.
KUŘECÍ VÝVAR
Cibule. Kuřecí vývar je silný vývar z opečených kuřecích kostí a zeleniny, dochucený pouze bylinkami a kořením, tažený 6 hodin.

Cibule.
ZELENINOVÝ VÝVAR
Cibule. Zeleninový vývar je silný vývar z opečené zeleniny, dochucený pouze bylinkami a kořením, tažený 1 hodinu.


KOSTKA VS. NÁŠ VÝVAR Z KOSTÍ
Nebudeme si nalhávat, že příprava domácího, dlouho taženého vývaru, je rychlovka či úplně jednoduchá věc. Není. Existují samozřejmě kulinářské zkratky, trh nabízí mnoho alternativ, a jednou z nich jsou samozřejmě vývary v kostce. Otázkou je, jestli nám toto usnadnění práce přinese benefity. Je potřeba si říct, kde rozdíly vidíme.
Poctivý vývar jsou opečené kosti, pečlivě vybraná a následně opečená zelenina, bylinky, voda. Množství soli ve vývaru si regulujeme sami a dáváme si pozor, abychom si jejím neúměrným množstvím nepokazili jídla, která budeme následně chystat. Pak už je nutná velká trpělivost při mnohahodinovém tažení vývaru na určenou teplotu. Při správném skladování vám takový vývar vydrží až jeden rok. Víte, co jíte.


Vývar v kostce se řadí mezi dehydratované potraviny, jejichž kvalita se do jisté míry řídí vyhláškou. Vývar v kostce je z velké části ztužený tuk, kolikrát není ani živočišný, v mnoha případech je rostlinný, a to zejména palmový, jehož produkce může mít špatný vliv na naše životní prostředí. Vývar v kostce obsahuje často neúměrné množství soli a pro různé příchutě i množství zvýrazňovačů chuti a vůně a glutamáty. Zeleninu asi obsahuje každá kostka, ale v jakém množství? Ani to nemůžeme zjistit a ověřit.
Možnosti a alternativy jsou, každý si může vybrat. My jsme si vybrali cestu našich babiček a francouzského šéfkuchaře a restauratéra Auguste Escoffiera a děláme vývary tak, abychom dostali na svůj i váš stůl tenhle poctivý tekutý poklad.
Recepty
Vývar děláme od základu a nenajdete v něm žádnou chemii. Můžete ho skladovat klidně rok a po otevření vydrží v lednici několik dní. Přidat ho můžete prakticky do čehokoholi, třeba takovou italskou, francouzskou nebo českou kuchyni si bez něj ani neumíme představit. Dá se redukovat, přidávat do omáček, rizot, dětských příkrmů, polévek a jeho využití v kuchyni je nekonečné. A právě tady vám chceme s tím nepřeberným množstvím receptů pomoct a inspirovat vás. Můžete si tak doma připravit zážitek jako v restauracích po celém světě. S Cibulí. je jídlo radost.